Goda grönsaksbiffar

Vego för allätarianer!

Våra grönsaksbiffar fixar du snabbt och enkelt genom att blanda två ägg med den färdigskurna mixen, kikärtsmjölet och fröna som följer med i påsen.

Goda, fräscha och proteinrika biffar, som är helt vegetariska. En enkel middagslösning för alla som vill äta mer grönt. Servera dem istället för kött. Eller kanske till och med som tillbehör till kött.

Du hittar vår färdigskurna mix för grönsaksbiffar i kyldisken hos Hemköp och Willys och på mathem.se.

 

Så här fixar du veckans enklaste och godaste middag:

  1. Vispa 2 ägg.
  2. Blanda ner kikärtsmjöl, salladsmix och solroskärnor 
    och smaksätt med salt och peppar.
  3. Klicka ut 4 biffar i stekpannan.
  4. Stek 2-3 minuter på varje sida, på medelhög värme.

 

Från vego till vegan

Vill du göra grönsaksbiffarna helt veganska kan du ersätta äggen med 6 msk av spadet från kokta konserverade kikärter eller bönor. 

Läs även

Gott att servera till!

Apelsin- och granatäppelfraiche

1 stor apelsin
½ granatäppel
¾ dl crème fraiche eller smetana

Skala och skär apelsinen i mindre bitar, gärna klyftor. Plocka ur granatäppelkärnorna. Klicka ut crème fraichen el smetanan över biffarna. Fördela apelsinerna och granatäpplekärnorna. 

Krämig äpple- och löksallad

1 stort äpple
1/2 finhackad rödlök
1/2 dl finskuren persilja
1 1/2 dl matyoghurt
salt och peppar

Skär äpplet i mindre bitar och blanda med rödlök, persilja och matyoghurt. Smaka av med salt och peppar. 

Snabbsyrad rödlök och fetaost

1 rödlök
saften från 1 citron
150 g fetaost

Skala och skär rödlöken i tunna ringar, pressa över citronsaften och låt dra tills löken mjuknat. Smula fetaosten över biffarna och toppa med rödlöken.

Avokadokräm

1 avokado
3 msk mandelmjölk
salt och peppar
2 msk blandade örter ex, persilja, oregano, koriander, citrontimjan

Mosa eller mixa avokadon med mandelmjölken, smaka av med salt och peppar. Lägg upp avokadokrämen på tallriken och strö över örterna.