Produktionsprocessen

Steg 1: Salladen trimmas

Bara de finaste salladsbladen får plats i våra påsar. Därför sker viktiga kvalitetskontroller Redan vid ankomsten. Vi kontrollerar bland annat temperatur och att alla råvaror uppfyller våra specifikationer. Vartenda salladsblad kan spåras tillbaka till fältet. Därefter rensas och trimmas salladen noga.

Steg 2: Salladen tvättas

Efter att salladen skurits är det dags för tvätt. All vår sallad sköljs noggrant innan den packas. Tre gånger i rent, kallt dricksvatten. För att bevara salladens krispighet – och dessutom spara lite på naturens resurser – skölj den inte igen!

Steg 3: Salladen packas

När salladen är sköljd är det dags att packa den i påsar. Och det är inte vilka påsar som helst. Den sköljda salladen packas i ett särskilt anpassat material, olika för olika sallader. Tack var små hål i materialet kan påsen andas vilket gör att de spröda bladen håller sig fräscha.

I salladsfabriken

I vår produktionsanläggning i Helsingborg producerar vi varje år runt 40 miljoner påsar färdigskuren, sköljd sallad. Vi är stolta över att ha en av Europas modernaste anläggningar för salladsproduktion, certifierad enligt BRC Global Standard Food. Det innebär att vårt arbete med livsmedelssäkerhet och kvalitet regelbundet granskas av en oberoende part.

Tar hand om svinnet

Att minska svinnet är en stor utmaning för hela livsmedelsbranschen. På Dole jobbar vi ständigt för att få en ännu mer hållbar produktion och att ta tillvara hela råvaran på bästa sätt. När vi väljer de finaste bladen till våra sallader innebär det såklart att det finns en del mindre fina blad – men fullt ätliga – som vi väljer bort. Inget går dock till spillo. Allt salladsavfall samlas upp och återvinns för att bli jordförbättringsmedel.