Svenska Leanpriset 2015

Lean Forum efterfrågar och prisbelönar varje år förebilder genom Svenska Leanpriset. Saba Frukt och Grönt i Helsingborg var en av årets finalister.

Sex svenska organisationer gick vidare som finalister till årets upplaga av Svenska Leanpriset: Atlas Copco Tierpverken, Mekonomen Grossist i Strängnäs, Nolato Meditech i Hörby och Lomma, Saba Frukt och Grönt i Helsingborg, Sigtuna kommun samt Sundsvalls kommun.

Saba Frukt & Grönt, Helsingborg
På Saba Frukt & Grönt i Helsingborg tar man dagligen emot frukt, grönsaker, bröd och ägg från olika leverantörer från hela världen som man efter kvalitetskontroll packar om och levererar vidare ut till kunder i hela landet. Alla inkommande ordrar görs klart under dagen, normalt skeppas en order inom två timmar.

Det mest imponerande är att företagets förbättringsarbete bygger på djup respekt för medarbetarna och att medarbetarnas engagemang därmed utvecklats mycket starkt. De har utvecklat ett hållbart förbättringsarbete, som drivs av företagets egna ledare och medarbetare och inte av externa konsulter.

Utöver den prestigefyllda finalplatsen för Saba Frukt och Grönt blev Anna Bjelm, Logistikchef  Saba Frukt och Grönt samt Henrik Nyström från Atlas Copco utsedda till årets Lean ledare.