Grillade pilgrimsmusslor med rucola

En god och festlig sallad med grillade pilgrimsmusslor och rucola.

Grillade pilgrimsmusslor med rucola

Ingredienser:

4 port

1 påse Dole Rucola

1 rödlök, skivad

1 röd paprika, skivad

8 pilgrimsmusslor

100 g gröna bönor, blancherade och kylda

12 minitomater, delade på mitten

Diverse franska örter

Salt och peppar

Olivolja eller smör att steka i

Dill, finskuren

1/2 citron

 

Vinaigrette:

2 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

Salt och peppar

Gör så här:

  1. Dela pilgrimsmusslorna på mitten, grilla eller stek dem hastigt i smör samt salta och peppra. Droppa på några droppar citron och klipp över lite dill. Vispa ihop vinaigrette på olja och vinäger, salt och peppar.
  2. Blanda en påse Dole Rucola med bönorna, tomaterna, örterna, paprikan, löken och pilgrimsmusslorna.
  3. Tillsätt vinaigretten, vänd salladen försiktigt och servera omedelbart!