Rucola och- zucchinisoppa med rostad pumpa

En härligt värmande soppa med rucola, zucchini och pumpa som serveras med en liten svamptoast. Så här vacker och god kan hösten vara!

Rucola och- zucchinisoppa med rostad pumpa

Ingredienser:

4 port

2 stora zucchini, i tärningar

1 liten bit purjolök, finstrimlad

1 gul lök, hackad

1 l grönsaksbuljong

4 msk olja

70 gram Dole Rucola

1 citron

1 butternutpumpa, i tärningar

 

Svamptoast:

4 skivor från en baguette

Ostronskivling

Champinjoner

Långlagrad ost

Salt och peppar 

Gör så här:

  1. Ta undan några zucchinitärningar och rosta tillsammans med pumpatärningar i ugnen på 165 grader med olja, salt och peppar tills de är mjuka.
  2. Fräs resterande zucchini med purjolök och gul lök i olivolja på medelvärme utan att det tar färg. Tillsätt grönsaksbuljong och låt koka 10-15 min. Mixa soppan tillsammans med rucola och smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
  3. Stek baguettskivorna i olja tills de blir gyllene. Stek svamparna och krydda. Lägg svampen på toasten och riv över osten. Gratinera i ugn så att osten får fin färg.
  4. Arrangera soppan i en djup tallrik tillsammans med zucchini- och pumpatärningar. Svamptoasten serveras vid sidan av med lite rucola på toppen.