Tryffelbönor med sallad och rökt kalkon

Passar perfekt som förrätt eller på buffébordet. Tips! Variera gärna med annat rökt kött eller fisk som tillbehör.

Tryffelbönor med sallad och rökt kalkon

Ingredienser:

10 port

100 g färska haricots verts

100 g färska vaxbönor

100 g färska sockerärtor

1 påse valfri Dole sallad

10 skivor varmrökt kalkon

½ dl majonnäs

Tryffelolja

1 msk turkisk yoghurt

1 msk rivet äpple

Svartpeppar

Så här gör du:

  1. Förväll de färska bönorna i 2-3 minuter, kyl sedan snabbt ner i isvatten. Lyft upp bönorna så snart de är kalla.
  2. Smaksätt majonnäsen med några droppar tryffelolja, svartpeppar, turkisk yoghurt och rivet äpple.
  3. Blanda bönorna med majonnäsblandningen och vänd sedan ner salladsblandningen. Garnera med kalkon.