Fransk frukostsallad med oliver

Perfekt till helgfrukosten eller brunchen, när du har lite mer tid att njuta.

Fransk frukostsallad med oliver

Ingredienser:

4 port

1 paket Dole French Mix

1/2 dl körsbärstomater

1/4 dl riven parmesanost

3 msk hackad röd paprika

2 msk hackad rödlök

2 msk skivade svarta oliver

4 ägg, pocherade

Salt och peppar

Pitabröd alt. toast (valfritt tilbehör)


Dressing:

1 msk rödvinsvinäger

1 msk citronsaft

1 vitlöksklyfta, finhackad

1/4 dl olivolja

Salt och peppar

 

För att pochera ägg behöver du:

1 l vatten

1 tsk salt

1 msk ättika

 

Gör så här:

  1. Koka upp vatten, salt och ättika i en stor kastrull. Sänk värmen när vattnet kokat så att det bara sjuder.
  2. Knäck ett ägg i en kopp och tippa det försiktigt i vattnet. Låt det ligga i ca 3-4 min. När vitan stelnat är ägget färdigkokt och pocherat.
  3. Lägg ägget på en bit hushållspapper med hjälp av en hålslev. Låt det rinna av innan servering. Blanda sallad och grönsaker i en stor skål och tillsätt dressingen.
  4. Placera de pocherade ägget på salladen.