Krispig grönkålssallad

Denna krispiga sallad med grönkål, fetaost och granatäpple blir ett fint sällskap till påskens andra rätter. Eller varför inte redan idag? Enkel och snabb att göra är den också. Använd frysta granatäpplekärnor om du inte hittar färsk frukt, eller om du precis som vi tycker det är lite knepigt att få ut kärnorna.

Krispig grönkålssallad

Ingredienser:

4 port

2 påsar Dole Green Kale
150 fetaost
Kärnona från 1/2 granatäpple
2 äpplen
2 salladslökar
Saften från 1 citron
2 msk neutral rapsolja
salt och peppar

Gör så här:

  1. Pressa citronsaften över grönkålen och krama den mjuk. Lägg på ett fat.
  2. Dela fetaosten i bitar. Skär äpplen och salladslök i tunna strimlor.
  3. Blanda fetaost, granatäpple, äpple, salladslök och ringla över rapsoljan.
  4. Salta och peppra.