Sallad med babyspenat, citronmarinerad vit sparris och svamp

Med babyspenat och citronmarinerad vit sparris är den här salladen både grön och skön, lätt och frisk. En perfekt rätt på buffen, särskilt god till kallrökt lax.

Sallad med baby spenat, citronmarinerad vit sparris och svamp

Ingredienser:

4 port

1 påse Dole Baby Spinach

12 st vit sparris

8 st röda steklökar (eller små rödlökar)

1 litet huvud romanesco

12 st ekskivlingar (eller skogschampinjoner)

1 msk vinäger

1 msk olivolja

parmesan

Salt och peppar

 

Citronmarinad:

1 st citron

3 msk olivolja

1 tsk honung

Salt och peppar 

Gör så här:

  1. Skala rödlöken och dela i halvor. Koka upp en 1-2-3 lag (1 dl ättikssprit, 2 dl socker, 3 dl vatten) och lägg i löken. Koka upp så löken mjuknar lite, dra åt sidan och låt svalna i lagen.
  2. Lägg svamparna i en ugnsfast form. Ringla över vinäger och olja, krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn på 165°C grader i ca 10-15 min.
  3. Skala och koka sparrisen. Delad romanescon i små buketter.
  4. Riv skalet på citronen fint, dela och pressa saften. Blanda skal och saft med olja och honung. Smaka av med salt och peppar. Marinera sparrisen och romanescon i citronmarinaden.
  5. Börja med babyspenaten när du serverar. Lägg på sparris, strö över romanesco, plocka löken så den liknar små skålar och lägg ut runt om. Toppa med ekskivling och hyvlad parmesan.

TIPS! Om du vill kan du smaksätta ättikslagen med lagerblad och timjankvistar, och strö lite färsk timjan och vitlök över svampen när den rostas i ugnen.