VitaminBoost

En smakrik sallad med bland annat babyspenat, betor, melon och en underbar getost- och apelsinkräm.

VitaminBoost

Ingredienser:

4 port

Sallad

  • Ca 40 gram mâchesallad
  • Ca 40 gram babyspenat
  • 4 stora blad romansallad
  • 1 dl röd okokt quinoa
  • 1 ½ morot
  • 1 polkabeta
  • 1 stor mogen avocado
  • 4 skivor honungsmelon
  • 1 ½ dl sojabönor
  • färsk koriander
  • 1 ½ dl färska blåbär
  • ca 1 dl grovhackade mandlar, rostade
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • flingsalt/svartpeppar

Apelsin- & getostkräm

  • 2 dl crème fraiche
  • 125 gram getost
  • ½-1 apelsin, finrivet skal (spara lite skal att toppa krämen med)
  • 1 tsk flytande honung
  • flingsalt/svartpeppar

Gör så här:

Apelsin- & getostkräm

Klicka ner crème fraiche i en skål, smula ner getosten och smaksätt med apelsinskal, flytande honung, salt och peppar.

 

Sallad

  1. Koka röd quinoa för 2 personer enligt anvisningarna på paketet, gärna med en tärning grönsaksbuljong för mer smak.
  2. Skala morot och skär i smala strimlor.
  3. Skala polabetan och hyvla i tunna skivor på mandolin.
  4. Ta ut sojabönorna från frysen och låt tina i ljummet vatten.

 

Vid servering

  1. Placera hela romansalladsblad på tallrikarna.
  2. Sväng om quinoa, mâchesalladen och babyspenaten och lägg på tallriken.
  3. Dekorera med finskuren avocado, sojabönor, polkabetor, morotsstavar och honungsmelon.
  4. Toppa salladen med rostade mandlar, blåbär och färsk koriander, flingsalt och svartpeppar. Ringla till sist olivolja och vitvinsvinäger över.
  5. Servera med den goda getostkrämen och ett gott bröd därtill

 

Salladen är skapad med inspiration från Doles salladsguide:

  • Basen: Mâche, romansallad, babyspenat
  • Krispigt: Morot i julienne/eller spiral, polkabeta, rostade mandlar
  • Mjukt: Avokado i skivor
  • Oväntat: Honungsmelon, färsk koriander, blåbär
  • Protein: Sojabönor/edamamebönor, röd quinoa
  • Dressing: Getostkräm med honung & apelsin