Banan

Bananen måste vara världens bästa mellanmål i världens bästa förpackning. Gott, lätt att ha med sig och enkelt att äta.

Banan

Näringsvärde 100g:

Energi 97 kcal 405 kJ

Vatten 74g

Protein 1g

Fett 0,5g

Kolhydrater 21,8g

Kostfiber 1,7g

Kalium 395 mg

ß-karoten 48 µg

C-vitamin 9 mg

Selen 1 µg

Järn 0,4 mg

Bananer innehåller mer än 20 olika näringsämnen - vitaminer, mineraler och spårämnen som behövs för många av kroppens funktioner. Kolhydraterna ger dig kraft och energi, samtidigt som bananer är väldigt fettsnåla.

Läs även

Dole CRS

Dole CRS

Läs mer om de olika områdena och åtgärderna som utgör Doles arbete för hållbar miljö.

www.dolecrs.com

GLOBALGAP

GLOBALGAP

GLOBALGAP är en global standard som garanterar goda jordbruksmetoder. Det är en icke-vinstdrivande organisation som siktar mot att säkerställa säkra och hållbara produktionsmetoder inom jordbruket i hela världen. GLOBALGAP lägger frivilliga standarder för certifiering av jordbruksprodukter runt om i världen så att producenter, leverantörer och köpare måste få sina standarder i balans för att matcha GLOBALGAPs standarder.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance är en internationell ideell organisation som arbetar för att bevara den biologiska mångfalden och för att skapa hållbara försörjningsmöjligheter. 

Fairtrade

Fairtrade

När du som konsument väljer Fairtrade-märkta produkter bidrar du till att odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor, genom kriterier för högre löner och ett minimipris som överstiger produktionskostnaden. Detta, tillsammans med långsiktiga handelsavtal, ger trygghet för alla dem som inte har så stora marginaler att leva på.